Rólunk

Elképzeltünk egy borospincét, ahol olyan borokat készítünk, melyek megmutatják Erdőbénye szépségét. Olyan borokat, amelyek megmutatják a bennünk rejlő kettősséget a tradíciók tiszteletét és a nyitottságot az új technológiák felé. Olyan borokat, melyekből érezhető együttműködésünk a természettel, és a borral….

Vadregényes völgyek, érintetlen erdők, hangulatos borospincék

Egy baráti látogatás során ismerkedtem meg Erdőbényével. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lányként rögtön rabul ejtett Erdőbénye. Olyan érzésem volt mintha „otthonról haza érkeztem volna”. Vadregényes völgyek, érintetlen erdők, hangulatos borospincék…      

 A borászat iránti vonzalom fokozatosan alakult ki bennem. Ekkor érlelődött meg bennem egy borászat létrehozásának gondolata.

A Várhegyi Borászat részben pályázati támogatással, részben önerő bevonásával jött létre.

Borászatunk a család tulajdonában lévő erdőbényei és Tokaj Hegyalja más részein található dűlőkön termesztett szőlőből készít bort. Terveink szerint a Hegyaljára jellemző szőlőkből: furmintból, hárslevelűből, sárgamuskotályból, és ezek házasításából szeretnénk magas minőségű száraz, félédes, és édes borokat készíteni. Emellett a tradicionális szamorodni és aszú borok is szerepelnek a távlati célok között.

Célkitűzésünk, hogy a tradíciók megtartása mellett új eljárásokkal olyan minőségi borokat készítsünk, melyek sok baráti beszélgetést tesznek felejthetetlenné, melyek mellett üldögélve sokáig gyönyörködhetünk a hegyek mögé lenyugvó nap szépségében.